Esti aici
Prima pagina > Motivational > DESPRE MAMA EROINA PE FACEBOOK

DESPRE MAMA EROINA PE FACEBOOK

Facebook…forumuri…mamici…discutii…ceruturi…opinii diferite…..nevoia de a fi tu „the best”,nevoia de a o face pe alta sa se simta prost,nevoia de a face „ordine” in viata/gandurile alteia,desi nu o cunosti,dar „trebuie sa comentezi la postarea ei,ca sa o pui tu la punct, si sa te aplaude lumea,sa vada ce desteapta,altruista,mama model esti tu si ce ordinara ,inconstienta si eventual chiar proasta,limitata e asta care a postat”.

DESPRE RASTIGNIREA MAMELOR PE FACEBOOK….

O mamica intreaba daca ar fi ok sa isi vaccineze sau nu copiii,alta intreaba cum sa rezolve disputele cu soacra, altele ce cadou de suflet s afaca sotului de ziua lui……

Sa luam un exemplu recent….o mamica relateaza  o intamplare despre o alta mamica ca si-a pierdut copilasii in magazin……

Daca stai sa citesti atent toate comentariile,din 10,cel putin 5 o pun la zid pe mamica subiect al povestirii.

Asa incepe „procedura ca la carte” RASTIGNIREA:).

De la „de ce a tipat la ei,in loc sa ii stranga in brate,cand i-a gasit”, de la „ca e vina ei ca nu a fost atenta”,pana la RASTIGNIREA RASTIGNITORILOR:)))…asta inseamnand ca apar alte mamici care le „rastignesc ” fie pe cele care iau apararea mamicii subiect al povestii,fie pe cele care critica reactia mamicii din povestire.

Privind in ansamblu discutiile,parerile,relatarile,reies cateva categorii/tipologii(a se intelege in sensul de pamflet), concluzii,pe care am sa le expun mai jos:

-CATEGORIA „MASTERCHEF CU CRATITA IN GURA” = nevoia de a „da cu cratita in cap altei mamici”= adica daca s-a invit ocazia,hai sa scriu sa arat eu cum trebuia de fapt sa reactioneze,cum as fi facut eu,sa ii dau o lectie,eu atotstiutoarea,acesteia care NU a facut CUM TREBUIE!

Din aceasta nevoie de a castiga titlul „Masterchef” la „dat in gura/cap”, reiese nevoia de :1. isi confirma ca actiunile/gandirea proprie este buna/corecta,aprobata de altii din jur; 2.de a aduna „aplaudaci”= oameni care te ridica in slava,te urca pe un piedestal psihologic,si iti lipesc in frunte superba eticheta”mama model,mama perfecta”,cu care tu sa te falesti,simtindu-te ca un unicorn intr-un supermarket in care toti chinezii mici se aduna sa faca poze cu tine:)

-CATEGORIA  „DE LA BUNICA ,FAC EU ORIDINE IN VIATA LOR”=nevoie de intriga.discutii in contradictoriu,izvorata probabil din vizionarea nemuritoarelor telenovele ,dar si din „programarea” parinteasca,din copilaria in care ii auzeai pe ai tai sau pe bunici,cum ii barfesc pe vecini,rude,prieteni,cum ar face ei oridne in vietiile lor….

-CATEGORIA „ASA DA,ASA NU”=nevoie de comparatie…este atat de umana….si atat de ..falsa(momentan nu am gasit un cuvant mai complet)…nevoie de a ne compara mereu cu altii din jur,cu altele,ne face sa uitam de competitia cu noi insine/insele.

Sa nu uitam ,totusi,ca dupa ce apar mamicile Rastignitoare si ,mamicile „RASTIGNITOARELE RASTIGNITOARELOR”,apar si „MAMICILE GRAMATICALE” pe care le deranjeaza(aici ma includ si eu cu mandrie) greselile capitale de gramatica,greseli datorate 90% din ele lipsei de studiu,ignorantei,apoi deja orgoliului care nu mai permite sa recunoastem ca nu am avut vreo treaba cu scoala,sau pur si simplul apartenenta la valul „care este”,val a carui ideologie este”banul e puterea,puii mei de carte,care stie este prosti”….aici va fi cazul de o alta discutie detaliata pe acest subiect:).

Asa cu forumurile de mamici de pe Facebook…..

Citesc amuzata postarile si disputele,si per ansambu,ma intreb:”oare de ce nu am putea avea discutii in contradictoriu pe un ton respectuos?” (in scris a se intelege modul de exprimare si punctuatia care face diferenta:),oare de ce nu puteam sa ne autoprovocam la raspunsuri cu argumente frumoase si logice?,oare de ce vrem mereu sa impunem altora varianta noastra,felul nostru de a gandi,felul nostru de a reactiona,ca si cum ar fi singura buna,singura din lume”.Oare de ce nu putem accepta ca suntem diferiti si ca exista ADEVARURI si REALITATI diferite?In lumea fiecarei mamici in functie de :educatie,mostenire genetica,familie,conjunctura,personalitate,religie….,realitatea este diferita de a mea,a ta,a noastra,si fiecare are dreptate in felul ei.

SA CRESTEM!SA CRESTEM MARI!…..mari din toate punctele de vedere si curati in suflete si minte…conteaza atat de mult pentru copiii nostri!Sa ne maturizam…atunci vom intelege muuult mai multe!Sa invatam sa facem curat la noi in curte,nu la altii…ca daca studeizi mai bine,exact cele care au mizeria cat casa la ele in curte se gasesc sa faca curat la altele…oh,dar,nu te gandii ca mizeria lor se vede,nici un caz,este ambalata intr-un frumos „familei perfecta”, „ne iubim”, „mama fericita” etc.

P.S. In cazul in care aceasta nota va fi citita de mamici rastignitoare…sper sa ajute la eliberarea si regasirea sinelui vostru..fara ironie o spun,ci doar cu sinceritate si empatie …In rest…nu ma intereseaza de muuult „ce zice lumea”,”cum trebuie” „s-a facut de ras”……Sunt convinsa ca energiile mele vor atrage oameni cu aceleasi valori si energii,oameni capabil sa inteleaga dincolo de cuvinte:)

Enjoy it!

Share Button
Anca
Sunt un om. Sunt o femeie. Sunt o sotie. Sunt o mama. Sunt o artista. Am inceput sa exist abia acum, la 35 de ani, sa fiu constienta de mine,de trairile mele,de ce imi doresc, de ceea ce pot. Sunt o forta nemarginita in a face ceea ce imi doresc si ce imi place. Sunt un val puternic care sare peste pietre sau le rodeaza pe cele brute care ii stau in cale. Sunt un vulcan cu pasiune pentru viata si frumos.
http://www.ancaradubasarab.ro

4 thoughts on “DESPRE MAMA EROINA PE FACEBOOK

  1. Sunt o cititoare din umbra a grupului , nu am comentat niciodata , doar am oferit informatii concrete , poate chiar din cauza motivelor expuse de tine . Sunt de acord cu ceea ce tocmai ai scris.Probabil ca multe mamici au renuntat la discutii pe grup din cauza rastignitoarelor. Totusi,din pacate, in urma experientelor avute cred ca tocmai aceste rastignitoare nu vor intelege mesajul tau. O seara buna.

    1. Multumesc pentru feedback, Mihaela.Articolul este scris pentru mine si oricine doreste sa citeasca,nu pentru „rastignitoare”.Pentru mine scrisul este o autoanaliza,o curatate a creierului si o asezare a informatiilor in sertarele corespunzatoare.”Rastignitoarele” nu sunt principalul meu public sau motiv pentru care am scris,ci doar unul din subiectele care ma ajuta sa evoluez:).Avand in vedere ca suntem diferiti,avem valori diferite si nivele diferite de intelegere,nici nu caut sa fiu inteleasa de alti oameni.Totusi,m-as bucura ca femeile care citesc sa simta ca se poate face o schimbarein bine din interior.

Lasă un răspuns

Top