Esti aici
Prima pagina > Motivational > De vorba cu sora-sa Invidia

De vorba cu sora-sa Invidia

De ceva zile aud diverse conversatii, fie la persoane cunoscute, fie in magazine sau chiar in firobuz…multe dintre ele au un numitor comun…sora-sa INVIDIA!

Invidia asta care ne mananca pe interior ca o carie ce isi face culcusuri in lemn, lasand gauri, rani, mancand si distrugand esenta.

Invidia si sora-sa Barfa si sora cea mica Lenea…of astea trei dame cu pene in cap fac trotuarul cu o eleganta mareata in viata multora dintre noi si se asigura ca noi ramane mici, ghemuiti si mai ales usor de manipulat.

„Da, ai vazut ce masina are aia…aia sigur nu au credit la banca..ca daca ar avea ca mine nu si-ar permite”

„da, vecina mea are niste haine asa faine, in fiecare zi se imbraca numa cu din-alea scumpe, aia are la bani…ca-calau, nu ca mine”

” eh, sunt fericiti pe dracu, nu ai vazut-o cum arata, ala sigur are pe alta”

” eh, tu nu stii, nu intelegi prin ce am trecut eu, cat am suferit, tu esti vesela mereu ”

Mereu ne comparam cu altii, ne comparam realizarile , dar si durerea… si of, aici la comparatea durerilor, nu cumva sa indrazneasca cineva sa ne ia rolul de victima !!!Nu este posibil ca cineva sa fi suferit mai mult decat noi…si daca afirma acest lucru, sigur nu stie ce vorbeste, doar noi suntem victima suprema, nimeni nu are voie sa ne fure acest rol privilegiat!Si brusc nu ne dam seama, dar chiar si aici apare invidia, invidia pe rolul de victima al celuilalt!

Invidia cu care ii privim pe cei care au lucrurile pe care noi ni le dorim ne „pazeste” atat de bine de puterea de a realiza acele lucruri pe care le vedem la altii si dupa care tanjim, fie ca recunostem sau nu.Invidia este un artificiu prin care ramanem in zona de confort , in zona de plangareala, de frustrare, unde „nu pot” este un zeu la care ne inchinam in fiecare secunda.

Ce ar fi daca am transforma invidia in admiratie?Daca in loc sa privim cu invidie, ne-am intreba „oare ce pot invata eu de la acest om ca sa am luxul lui sau unul asemanator” , „oare ce informatii pot prelua de la tipa aceea ca sa arat si eu la fel de bine si sa ma simt bine in pielea mea”, „oare ce face persoana aceea de are asa mare succes, hai sa studiez cu atentie cum si ce face sa invat sa fac si eu”. Astfel ne-am pune creierul in miscare si am face ceva constructiv pentru noi, ceva care ne ajuta sa evoluam si ne va apropia de realizarea lucrurilor pe care ni le dorim.

Eu de cand mi-am schimbat programele creierului meu, am inceput sa admir muuulti oameni de diverse tipuri, chiar si oameni care inainte nu imi placeau.Admir oamenii care au reusit, care au luptat, de la care am de invatat ceva.

Acum gasesc la fiecare dintre persoanele cu care am oportunitatea sa ma intalnesc in viata mea, cate un lucru bun din care pot invata.Chiar si de exemplu, de la oameni pe care i-as fi considerat ca nu au bun simt, ca sunt prea tupeisti si nu respecta regulile elementare de bun simt, care ti-o iau inainte la coada, care te mint cu nerusinare, care doresc sa te insele fie cu bani, promisiuni, contracte sau orice alte intelegeri, chiar si de la ei am reusit sa extrag acea dorinta de a obtine acel ceva pe care si-l doresc. Si asta m-a facut sa invat sa fiu mai puternica si sa imi apar la randul meu partea mea de intelegere si sa lupt pentru ea, pastrand, totusi valorile si principiile proprii.De la oamenii care lupta cu indarjire, indiferent de metode , pentru lucrurile dorite am extras aceasta sete nemarginita, dorinta de a duce lupta pana la capat, forta cu care ei privesc inainte vizualizandu-si in fiecare secunda scopul.Puterea aceasta am transferat-o la mine si o folosesc mereu, filtrand-o prin propriile mele legi.

Femeile pe care le admir pentru corpul lor, reusita lor, feminitatea lor, ma inspira zilnic si ma hranesc cu puterea lor pentru a munci pentru sinele meu, pentru corpul meu, pentru femeia din mine.

Barbatii pe care ii admir pentru indarjirea lor, perfectionismul si curajul lor, ma fac sa concurez mereu eu cu mine insami, sa imi arat ca pot mai mult, mai ales intelectual.

Invidia a devenit pentru mine un sentiment strain, un acel „ceva” care nu ma ajuta, acel lucru care ma tinea in loc, in ignoranta mea, in manipularea in masa, in borcanul mic cu stirile de la ora 5, in barfele din coltul parcului, a devenit ceva ce am lasat in urma si care nu este pentru mine…

Ce bine ar fi daca am reusi mai multi sa admiram, in loc de a invidia, nu-i asa?

Am fi cu mult mai castigati si mai evoluati…da, dar cine ar mai fi victima???

Incearca si tu , fa un exercitiu, macar o saptamana…cand te incearca seducatoarea invidie, intreaba-te „dar eu ce pot sa fac sa am ce are cutarescu?”,  „dar eu cum pot face sa arat asa de bine?” si vezi ce poti invata de la acei oameni.

Ce spui, vrei sa evoluezi ?

Share Button
Anca
Sunt un om. Sunt o femeie. Sunt o sotie. Sunt o mama. Sunt o artista. Am inceput sa exist abia acum, la 35 de ani, sa fiu constienta de mine,de trairile mele,de ce imi doresc, de ceea ce pot. Sunt o forta nemarginita in a face ceea ce imi doresc si ce imi place. Sunt un val puternic care sare peste pietre sau le rodeaza pe cele brute care ii stau in cale. Sunt un vulcan cu pasiune pentru viata si frumos.
http://www.ancaradubasarab.ro

Lasă un răspuns

Top