Esti aici
Prima pagina > Motivational > Cum sa fii liber ?

Cum sa fii liber ?

De cate ori ai simtit ca esti incatusat, de cate ori ai fi vrut sa faci lucruri , sa simti, sa traiesti, dar nu le-ai facut pentru ca ai gasit atatea motive sa nu le faci.

Cand ai stat ultima data sa „pierzi ” timpul uitand-te la un fir d eiarba, ascultand pasarile sau privind norii care plutesc pe cer si creaza imagini fantastice?

Cand ai stat ultima oara tu cu tine, intrebandu-te si raspunzandu-ti sincer?

Vine un timp in viata fiecaruia dintre noi cand, desi ne atingem toate scopurile materiale, simtim un gol imens…si nu stim ce ne lipseste.Poate ca ne pierdem in fuga dupa averi, imobile, faina si orgolii si nu mai stim gustul de pace interioara si parca ceva lipseste, ceva nu ajunge, ceva nu ne potoleste setea…Dar nici nu stim cum este gustul a ceea ce cautam…

Si atunci incepem sa gonim din nou in cautare, crezand ca poate alte lucuri ne lipsesc si ne-ar face fericiti si pornim din nou pe acelasi drum, invartind aceeasi roata vicioasa a celor efemere…Si tocmai goana este cea care ne tine ocupati si ne da senzatia ca traim, creand preocupare, adrenalina si construindu-ne o imagine a ceea ce avem nevoie pe moment sa vedem si sa simtim.

De cate ori te-ai oprit, draga omule, din goana muncii tale si te-ai privit tu pe tine, asa gol, tu asa pacatos, tu cel cu vicii, tu cel imperfect ? De cate ori ai avut curajul sa iti spui sincer ca nu vrei sa te vezi tu pe tine?De cate ori ai avut curaj s alupti tu c tine, cu viciile tale si sa iesi victorios?

De cate ori ai fost liber sa te desprinzi de tot si de toate si sa stii ca cea mai mare avere a vietii tale este sa te castigi tu pe tine?

Te-ai gandit cum ar fi sa pierzi int-o secunda totul ? Imperii, masini, vile, afaceri, bani, conturi, posete de firma, etichete…doar niste numere, doar niste lucruri…lucruri ce te-au inrobit o viata intreaga facandu-te sa muncesti ca sa le ridici valoarea, nefiind nicioadata de ajuns…

De cate ori ai avut curajul sa te intrebi daca esti liber?

Te-ai intrebat care este cel mai mare castig al vietii tale? Pentru unii poate fi contul din banca, imobilele, imaginea……toate cele care te inrobesc la o cautare vesnica si neinteleasa si care te fac sa devi nu stapan, ci scalv al dorintei de a avea mereu mai mult si mai mult. Dar tu ramai mereu insetat si cauti gustul libertatii si cauti mereu nestiind cum sa il gasesti si sa il pastrezi.

Sa poti intelege ca toate agoniselile tale de o viata sunt nici macar o farama pe langa puterea de a fii tu in pace cu tine, de a-ti fi regasit linistea interioara, asta inseamna sa fii liber. Sa nu depinzi de nimic ceea ce ai putea pierde. Afacerile pot cadea, casele se darama, hainele se demodeaza, faima astazi este , maine dispare…dar tu ramai tot cu tine si oricat incerci sa te acoperi cu haine d efirma, tu ramai in interior tot incomplet, tot ranit, tot gol…

Hotaraste daca vrei sa traiesti in propria inchisoare unde devi sclavul care goneste dupa aurul ce iti apare ca o iluzie in desert sau daca ai puterea de a stii ca toate agoniselile tale nu iti pot reda libertatea sufletului….

Stai doar tu cu tine, tu cu gandurile tale….asta sa iti fie cea mai mare avere..gandurile bune care te vor hrani ca cea mai scumpa mancare a lumii, zambetul tau care te va imbracat asemenea celui mai renumit designer, aura ta care va straluci ca cea mai scumpa podoaba …asta sa iti fie Libertatea!

Atunci vei fi liber, cand vei sti ca orice se intampla cu lucrurile din jurul tau, nu iti este teama de nimic , pentru ca esti tu cu tine, tu gol , tu imperfect, tu pacatos, Tu pur!

Reda-ti libertatea, Omule!

 

 

 

Share Button
Anca
Sunt un om. Sunt o femeie. Sunt o sotie. Sunt o mama. Sunt o artista. Am inceput sa exist abia acum, la 35 de ani, sa fiu constienta de mine,de trairile mele,de ce imi doresc, de ceea ce pot. Sunt o forta nemarginita in a face ceea ce imi doresc si ce imi place. Sunt un val puternic care sare peste pietre sau le rodeaza pe cele brute care ii stau in cale. Sunt un vulcan cu pasiune pentru viata si frumos.
http://www.ancaradubasarab.ro

Lasă un răspuns

Top