Esti aici
Prima pagina > Motivational > De ce trebuie sa fim mereu invingatori?

De ce trebuie sa fim mereu invingatori?

Ce inseamna sa fi invingator?winner

Sa ai mereu dreptate ? Sa castigi o lupta, o discutie ? Sa fii deasupra altcuiva ?

Ne indreptam cu indarjire spre glorie…savoarea de a castiga, de a invinge…Si oare este savoarea de a-l transforma pe altul in invins sau iluzia ca vom detine puterea absoluta si vom fi in zona de siguranta maxima in momentul dobandirii posturii de”INVINGATOR” ?

Invingatorul are o mare siguranta de sine, nu ? Asa am crede…..este inclus in perceptia conceptului: putere, siguranta, adrenalina, faima, orgoliu, placere, satisfactie.

Dar, oare nu tocmai nesiguranta de sine il face sa isi doreasca sa fie invingator, sa fie sigur de el ,si chiar  sa controleze statutul de „invins” al celuilalt?

Cu cine concuram pentru titlul de „INVINGATOR” ?

Cu altii care sunt diferiti si carora dorim sa le impunem propria noastra realitate si sa auzim de la ei acea ungatoare  de orgoliu declaratie  „da, ai dreptate” , tocmai pentru ca noi suntem atat de nesiguri de realitatea si dreptatea noastra, incat transformand-o pe a altora avem linistea iluzorie ca a noastra este stabila si de neclintit?

Pe cine invingem, devenind invingatori ? Oare vom recunoaste vreodata ca ne invingem pe noi insine ?

De cate ori ne-am intrebat in viata „de ce trebuie sa fim invingatori ? ”

Pentru ca am fost structurati sa reusim sa luptam, sa razbim, sa dobandim, sa invingem si sa fim de neclintit in pozitia statuara de „INVINGATOR”. Pentru ca acest statut ne-a setat in subconstient valori de putere, siguanta, recunoastere…Dar, daca stima de sine, siguranta in propriile forte ar fi intr-adevar acolo, oare am mai avea nevoie de a lupta toata viata pentru statutul de invingator? Adica daca stim cine si cum suntem noi, avand deja gustul libertatii de doar „a fi”, siguranta, si stima propriului eu…este normal si logic ca nu am mai avea nevoie de setea luptei de a deveni invingatori.

Nesiguranta  nelinistea, neaflarea propriului eu,  toate ne fac sa luptam mereu si sa auzim la nesfarsit vocea care ne spune : „trebuie sa reusesti in viata” , „sa fii invingator”…si poate nici macar nu este vocea noastra….poate este tiparul parintelui care a dorit sa se asigure ca acel copil va reusi, implinind astfel visul pe care el parintele nu l-a realizat si l-a purtat la randului lui in spate….sau copilul rebel care vroia sa demostreze parintelui ca va reusi….Oricum ar fi daca mergem dupa aceste tipare drumul ne va duce in acelasi punct, retraind acelasi scenariu care ne-a fost programat.

Poate ca ne nastem cu totii invingatori…te-ai gandit? Poate ca de aceea avem atata nesiguranta, atatea intrebari, atatea nelinisti..Poate ca nu stim NIMIC…. si din frica de a sti TOTUL dorim sa devenim stapani pe noi, pe lume, pe viitor,, pe tot.

Noi nu stapanim nimic..nici macar pe noi…viata este un flux care curge si caruia ne supunem respirand…atunci cand ne vom preda cu totul ei, lasand in spate dorinta de a controla, de a sti, a supune realitatea noua , atunci poate vom intelege ca vom fi cu adevarat INVINGATORI.Vom reusi probabil sa dam o noua conotatie acestui cuvant si sa ne permitem sa fim atat de vulnerabili incat sa fim invingatorii propriilor scenarii, propriilor dorinte, propriilor asteptari.

Tu de ce vrei sa fii un invingator?

 

 

 

Save

Save

Share Button
Anca
Sunt un om. Sunt o femeie. Sunt o sotie. Sunt o mama. Sunt o artista. Am inceput sa exist abia acum, la 35 de ani, sa fiu constienta de mine,de trairile mele,de ce imi doresc, de ceea ce pot. Sunt o forta nemarginita in a face ceea ce imi doresc si ce imi place. Sunt un val puternic care sare peste pietre sau le rodeaza pe cele brute care ii stau in cale. Sunt un vulcan cu pasiune pentru viata si frumos.
http://www.ancaradubasarab.ro

Lasă un răspuns

Top