Esti aici
Prima pagina > Om si viata > Alegeri liniare sau curbate?

Alegeri liniare sau curbate?

Intotdeauna avem de ales .

Intotdeauna putem alege altceva.

Mereu cautam motive sa ne opreasca. Dar, oricat am ocoli schimbarea, ea va veni pentru ca tot ceea ce este menit sa se intample se va intampla.

Tot ceea ce este scris pe linia vietii noastre ramane acolo si va avea sa se intample. Si…poate ca multe lucruri se intampla deja in viata noastra fara ca noi sa le constientizam.De ce? Pentru ca ne cream asteptari, ne proiectam anumite imagini despre oameni, lucruri , fapte si atunci cand ele trec pe langa noi sub o alta forma nu le recunoastem…

Ocolim in drumul nostru din viata „obstacole” pentru ca asa ne-am proiectat viziunea ca piedicile trebuie ocolite pentru a avea un drum dreot, fara ovolisuri. Asa  vedem noi oamenii de multe ori lucrurile,  le vedem ca pe niste piedici si ne schimbam traiectoria drumului . Poate ca in momentul in care vom intelege ca ele sunt acolo pentru a ne da lectii, a ne face sa ne vedem atat de adanc in noi insine si sa invatam lectii care trebuie invatate, atunci vom intelege ca toate aceste momente pe care le numim „obstacole” fac parte din insasi traiectoria vietii noastre.

Ne consumam enegria in dezamagiri pentru ca viata nu este lina si linistita, asa cum ne-am dori doi, cum ne-am creat asteptarea ca va fi si uitam sa multumim pentru greutatile care ni se arata.Si da, sa multumim pentru piedici, obstacole, oameni care ne fac sa gasim raspunsuri in noi, invatand lectii, lectii de viata.

Linia vietii noastre este facuta din puncte, puncte mici si puncte mari care unite ne duc acolo unde va trebui sa fim.Cand vom intelege ca modul in care ne conectam la fiecare din aceste puncte este ceea ce trebuie sa constientizam  atunci vom fi mai aproape de a ne conecta cu esenta noastra.

Si…de ce ne zbatem inutil sa vedem unde se termina drumul? De ce sa  dizolvam secretul nestiintei , emotii asteptarii, teama necunoasterii si surprinzatorul ?

Punctele din linia vietii noastre sunt deja scrise in adn-ul nostru, iar pe PAMANT noi doar le traim cu menirea probabil, de a le constientiza si a ne conecta la eul nostru…..

Cu fiecare punct pe care nu dorim sa il vedem sau traim ne intoarcem in acelasi loc si repetam sub diferite forme aceleasi momente, pana cand vom reusi sa le intelegem si ne va fi permis sa mergem mai departe…Si vom ramane repetenti in propria lectie…traind in diferite alte forme aceleasi lucruri, pana ne vom da voie sa le invatam si sa trecem la urmatoarea lectie.

De cate ori ocolim sau vrem sa ocolim , nu facem decat sa negam existenta acestor „obstacole” din viata noastra, ne mintim singuri si ne facem ca nu le vedem si cautam cu indarjire sa ne facem un fals drum lin, drept , fara piedici.

Ori nu piedica este cea care ne doboara si ne face sa ne ridicam?Cum am mai stii sa ne ridicam daca nu am fi cazut inainte? Cum am cunoaste puterea vindecarii fara sa fi avut rani? Cum sa poti fi recunoscator pentru ranile facute in drum, daca nu ai aflat care iti este puterea? Cum sa poti dori sa fii acolo, in fiecare punct al vietii tale , cu oricate cazaturi daca nu stii sa stai pe propriile-ti picioare?

Ne ridicam schiopatand, sau ologi sau doar cu lacrimi in ochi…dar uitam ca pasii se fac cu gandul si inima  iar puterea acestora este in noi ! Uitam ca atunci cand suntem schiloditi intr-o parte este tocmai pentru a descoperi puterea din alta parte ce se afla in noi ! Si doar de noi depinde cum dorim sa pasim…schipatand, leganat sau sprinten !

Privind acum in urma asa-i ca razi de unele lucruri care ti-au parut a fi obstacole de netrecut si care acum ai inteles ca ti-au fost invataminte?

Cate puncte se afla pe traiectoria vietii tale? Cate pietre, cati bolovani, cate gropi ce pot fi griji emotii ganduri, oameni, locuri , situatii din viata ta ai inteles ca au fost lectii?

Si nu este necesar sa fii drumet profesionist pentru a stii sa vezi semnele unui drum, pentru a putea ocoli pericolele, pentru a te catara sa ajungi in varf…pentru ca drumul te poarta el insusi, el este parte din tine.

Lasa-te in voia


lui si ai sa vezi ca la fiecare pas vei ajunge sa te vezi mai bine si sa te cunosti cu un punct mai mult.

Tu cate puncte ai trecut in viata ta si cate lectii ai repetat?

 

 

Share Button
Anca
Formator si specialist Comunicare si Relatii Publice. Daca si tu simti ca exista altceva dincolo de cuvinte, inseamna ca deja stii ca modul in care vibrezi interior este primul si cel mai important canal de comunicare nu numai interumana, dar si cu Universul. Cum ajungi al tine, cel autentic?Cum de vorbim , dar nu ne intelegem cu copiii nostri?De ce echipa noastra nu mai este motivata sa munceasca? Cursuri de comunicare bazate pe emotii.
http://www.ancaradubasarab.ro

Lasă un răspuns

Top