Esti aici
Prima pagina > Alimentatie sanatoasa > Kale- planta-aliment aproape necunoscuta

Kale- planta-aliment aproape necunoscuta

Importanta obiceiurilor/ritualurilor de familie.
Ce construiesc in noi obiceiurile de la cele mai banale: pregatirea micului dejun, o masa luata in familie, fiecare sambata cu o activitate artistica? Nu numai amintiri pentru anii ce vor urma, dar creeaza emotii vii, conexiune cu lumea interioara a celor de langa noi.
Zilele de sambata, la orele diminetii sunt pentru noi ritualul mama- fiica de a merge la piata de legume , piata libera de langa Casa Tineretului.Si ca sa celebram roadele pamantului, fiecare dintre noi are propriul cos de nuiele.
Nu doar nevoia de a avea alimente proaspete si cat de sanatoase posibil in frigider, ci si dorinta de a revedea acei oameni de la care ne-am obisnuit sa cumparam.Producatorii de legume ai caror clienti fideli suntem, sunt oamenii cu care, de fiecare data, schimbam nu doar zambete, ci si povesti, si urari de zile senine.
Alegerea rosiilor cu formele cele mai asimetrice, a caiselor cele mai savuroase, a branzeturilor cu cea mai imbietoare si zambareata vanzatoare, primirea unei piersici cadou, fata de kilogramul achitat, doar de dragul de a ne revedea pe noi ca si clienti, toate aceste mici obiceiuri au o savoare aparte, de nedescris in cuvinte, dar de retrait in suflet ! La fel ca si atunci cand fetita mea plateste din banutii ei , ii numara, asteapta restul si are grija sa nu depaseasca bugetul pentru ce si-a scris de acasa pe lista de cumparaturi.
Dar daca tot m-am luat cu povestile despre obiceiuri, astazi vreau sa va prezint o VEDETA!
KALE! O leguma pe care am descoeprit-o de vreo doi ani, care se gaseste destul de greu, dar care are multe beneficii pentru sanatate:
Uşor de cultivat şi extrem de bogată în nutrienţi, kale este o plantă din familia cruciferelor care şi-a câştigat pe bună dreptate renumele de superfood. denumirea ştiinţifică a acesteia este „brassica oleracea”, iar cele mai apropiate “rude” ale sale sunt varză, conopidă şi broccoli.
În evul mediu, kale era una dintre cele mai populare legume din europa, iar în timpul celui de-al doilea război mondial, cultivarea acesteia a fost încurajată în Marea Britanie pentru a suplimenta nutrienţii esenţiali din alimentaţia soldaţilor.
Frunzele de kale sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, dar pentru a ne bucura la maxim de calităţile vindecătoare ale acestora, este recomandat să le consumăm crude. putem adăuga frunze de kale în salate, iar pentru a amplifica gustul dulce şi delicat al acestora, frunzele trebuie să beneficieze de un mic masaj, realizat astfel: adăugăm puţin ulei de măsline pe frunze, pe care le frecăm uşor între degete până când încep să se înmoaie. În salată mai putem adăuga avocado, vlăstari de varză de bruxelles, mango, mere, pere, seminţe de dovleac sau muguri de pin, oţet, lămâie.” sursa info https://rawdia.ro/funzele-de-kale-printre-cele-mai-sanatoa…/
P.S. Vanzatorul de la care cumpar eu kale mi-a dat o reteta, primita de la o clienta a sa : chipsuri din kale.Se spala frunzele, se uda cu ulei de masline si se pun in tava la cuptor.Am incercat.DELICIU!
Pofta buna in suflet!

Share Button
Anca
Formator si specialist Comunicare si Relatii Publice. Daca si tu simti ca exista altceva dincolo de cuvinte, inseamna ca deja stii ca modul in care vibrezi interior este primul si cel mai important canal de comunicare nu numai interumana, dar si cu Universul. Cum ajungi al tine, cel autentic?Cum de vorbim , dar nu ne intelegem cu copiii nostri?De ce echipa noastra nu mai este motivata sa munceasca? Cursuri de comunicare bazate pe emotii.
http://www.ancaradubasarab.ro

Lasă un răspuns

Top